Dela på Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn

Här hittar du information om hur du lägger in dela-funktionalitet på valfria sidor i InfoGlue. Notera att endast webbansvarig har behörighet att göra detta.

Genom att lägga till "dela-funktionalitet" på sidan så underlättar man för besökaren på sidan att sprida informationen vidare via andra kanaler (i dagsläget Facebook, LinkedIn, Google+ och Twitter). Information som kan vara relevant att dela med sig av är t ex nyheter, pressmeddelanden, aktuella evenemang och händelser.

Förvalt är att dela-knapparna inte syns, men man kan - där det är relevant - välja att aktivera funktionaliteten. Det gör webbansvarig så här:

1. Gå till den sida där du vill att dela-knapparna ska synas
2. Högerklicka på sidfoten (där Sidansvarig och Utskriftsversion ligger)
3. Välj "Egenskaper"
4. Välj "Yes" i dropdownmenyn "Dela"
5. Klicka på "Spara och avsluta"
6. Publicera ändringen

När du gjort ovanstående så läggs det i editorn in en text i sidfoten där det står att "Dela är aktiverad". Tittar du på den publicerade sidan så har det i sidfoten lagts till ikoner för Facebook, Twitter, Google+ och LinkedIn bredvid skrivarikonen.

OBS! Det som delas på Facebook är titeln på sidan samt det som står i fältet "Description" (under Ändra nodegenskaper) på sajtnoden. Se över vad som står i dessa fält innan du slår på funktionaliteten på sidan så att det som sedemera delas av våra användare är relevant och bra information!

I vissa fall, där vi inte kan sätta unika descriptions (gäller dynamiska sidor såsom t ex nyhetssidor), delas istället ingressen på sidan.