Länka in nyhet utifrån

Om man i sin ”egen” nyhetslistning vill puffa för en nyhet som publicerats på en extern webbplats (utanför www.umu.se) kan man använda flödet ”Länka in nyhet utifrån”.

Extern nyhetDär kan man sätta egen rubrik, en alternativ rubrik om den förstnämnda är för lång för att fungera i länklistor, ange URL (webbadress) där nyheten är publicerad, samt skriva en egen ingress eller pufftext för den externa nyheten.

För att nyheten ska visas i lämpliga nyhetslistor bör man också ange relevanta kategorier.

Ange källa

Det är rekommendabelt att tydligt ange källan, både av upphovsrättsskäl och för att förvarna läsaren om att fortsättning följer på en annan webbplats än www.umu.se – redan i rubriken.  Exempel:
Infotech Umeå: Från Nokia till Designhögskolan

OBS! Nyheten visas med rubrik och ingress i nyhetslistor. Klickar man på rubriken flyttas man till en "mellanlagringssida" under www.umu.se – under den institution/enhet där nyheten länkats in – och först där visas länken till den ursprungliga källan.

Sidansvarig: Michael Nordvall