Till umu.se

Nyhetsarkivet

För användarna torde nyhetsarkivet vara en av de enklaste Infoglue-komponentena. För dem som har behörighet att lägga in komponenten finns bara en enda viktig inställning – var man vill att sökta nyheter ska visas.

Visserligen finns det i komponentens egenskapsdialog tre möjliga inställningar, men de två första är inte avgörande för funktionen

1. Rubrik

Rubriken är förvald (Undefined) till Nyhetsarkiv – sök nyheter och pressmeddelanden (på engelska sidor News Archive – Search News and Press Releases), men kan ändras vid behov.

2. Antal nyheter per sida

Här är det förvalda värdet 30 nyheter, vilket ger en lagom lång sida, men kan ändras till exempel om man vill rymma fler saker på samma sida.

3. Nyhetsvisningssida

Konfigurera nyhetsarkivetKlicka på bilden för större vy.

Här måste man man välja Visningssida i webbpbliceringssystemt strukturträd, som kommer upp om man klickar på egenskapslänken.

Eftersom de nyhetsarkiv som lagts ut av webbprojektet placerat i omedelbar anslutning till respektive institutions/enhets andra nyhetssidor är det nog lättast att välja samma visningssida som för de "vanliga nyheterna", men om man lägger nyhetsarkiv någon annan stans på sin webbplats kanske det är bättre att skapa en särskild visningssida nivån "under" det arkivet, så att besökarna stannar kvar på samma plats i navigationen och inte  "luras iväg" och tappar bort sig.


Sidansvarig: Michael Nordvall

Utskriftsversion

Tips: Fasta sökningar

Man kan spara en utsökning i nyhetsarkivet som en länk – och om man då avstår från slutdatum kommer länken att inkludera även framtida nyheter inom ramen för sökningen.
Läs mer om arkivlänkar

Mer om nyhetsarkivet

Sökfunktionen i nyhetsarkivet omfattar f.n. alla nyheter som publicerats på www.umu.se sedan introduktionen av "Nya webben" 2008-11-06.

Under hösten 2009 kommer även drygt 3 000 gamla pressmeddelanden (från 1998 och framåt) att importeras till systemet.

Temasidor m.m.

Nyhetsarkivet blir därmed ett bra verktyg för hitta, samla ihop och välja länkar för till exempel temasidor eller forskningsöversikter för press och allmänhet.