Nyhetspuffar

Nyhetspuffar gör det möjligt att lyfta fram en viss nyhet lite extra, i mittspalt eller högerspalt. En puff visar nyhetens ingress, eventuell bild samt en länk till hela nyheten.

Nyhetspuffar görs i Infoglues strukturläge, med hjälp av komponenten UMU newsPuff Component.

rektorspuffVälj nyhet

När komponenten är på plats väljer man via ”Egenskaper” först vilket repository och vilken nyhet man vill puffa för, genom att bläddra i innehållsträdet.

Sök nyheter

Om man är osäker på exakt var en nyhet är lagrad kan man söka efter i nyheter via det förstoringglas som visas i övre högre hörnet på "Välj innehåll"-sidan.

Välj visningssida

Därpå väljer man var man vill att den utvalda nyheten ska visas i sin helhet.

Om man avstår från att ange visningssida kommer nyheten att visas där den ursprungligen publicerats. Men i en puff kan man också välja en annan visningssida, förutsatt att målsidan har en UMU news Component inlagd – vilket rekommenderas om man vill att besökaren ska stanna inom den egna webbplatsen, till exempel om man samlat nyheter från olika håll till en "temasida."

Välj hur bilden ska visas

I egenskapsdialogen finns också val för hur ev. bild ska visas. I högerspalt visas bilden alltid i fullbredd, men i mittspalt kan man välja om bilden ska visas i olika storlekar höger- eller vänsterställd eller i fullbredd ovanför rubrik och text – eller om bilden ska döljas.

Puffa för nyheter från andra repositories

Man kan puffa för nyheter som är publicerade utanför det egna repositoriet. I första hand puffar man för nyheter som publicerats på svenska eller engelska centralwebben eller på den "egna" fakultetens webb.