Till umu.se

Beställning av ny webbplats

Ny webb 2018

Tidsbegränsning för beställningar av webbar i InfoGlue

Med anledning av övergång till ny webb och byte av plattform under 2018 finns ett slutdatum för beställning av webbar i InfoGlue.

Beställningar görs senast 1/12 2017 för att bli färdiga till årsskiftet. Efter det sätts inga fler webbar upp i InfoGlue. Beställningen görs i Servicedesk, se nedan.

Samtliga webbar i InfoGlue påverkas av plattformsbytet under 2018.

Ny webb för Umeå universitet 2018

Vilken typ av webbplats behöver du?

Inom Umeå universitet arbetar vi med fyra olika varianter av webbplatser. 

 1. Nya enheter inom Umu ska ha en Infoglue-sajt, med en egen subdomän på formen YYY.umu.se.
  Se info om tidsbegränsning av beställning ovan.
   
 2. Enhetsliknande eller virtuella organisationer, främst forskargrupper och olika former av projekt, tilldelas vanligen en webbadress på formen org.umu.se/YYY Även denna typ av sajt ligger i Infoglue.
  Se info om tidsbegränsning av beställning ovan.
   
 3. För dig som behöver en blogg, eller en annan mer flödesorienterad sajt, passar det bäst med en Umu-anpassad webb i Wordpress. För dessa används adresser av typen blogg.umu.se/YYY
   
 4. Om ingen ovanstående varianter passar för ditt ändamål är det möjligt att beställa en skräddarsydd Wordpress-sajt, med adress YYY.umu.se
  För den här typen av webbplatser betalar sajtägaren för design,  utvecklingsarbete och drift.

Så här gör du

Lägg en beställning via Servicedesk.
Namnge ärendet "Beställning av ny webb” och berätta så utförligt du kan om vilken typ av webb du behöver. Ange också vilket namn och vilken webbadress du vill ha, samt när du vill att den nya webbplatsen ska vara igång.

Bra att veta

I normalfallet är det kostnadsfritt att ha en webbplats inom Umeå universitets webbförvaltning. Som sajtägare ansvarar du själv för all innehållsproduktion. Behöver du hjälp och råd kring innehållet är du alltid välkommen att kontakta Kommunikationsenheten.

Räkna med att det tar cirka fyra veckor från det att du gör en beställning till att den nya webbplatsen är publicerad.

Alla beställningar av nya webbplatser hanteras i första hand av Kommunikationsenheten. Det tekniska arbetet svarar ITS för. Nya subdomäner (www.YYY.umu.se) ska godkännas av IT-enheten.


Sidansvarig: Anna Svanbeck

Utskriftsversion

Frågor?

Kontakta Servicedesk om du har frågor

Servicedesk

Relaterad information

Domännamnspolicy