Statistik på webbsidorna i InfoGlue

Statistikverktyget Google Analytics finns inlagt på alla Umeå universitets webbsidor i InfoGlue. Det finns möjlighet för dig som webbansvarig att få tillgång denna statistik för din institution/subdomän (www.yyy.umu.se).

Med Google Analytics får du tillgång till ett avancerat statistikverktyg där du t ex kan se hur många som har besökt din hemsida, hur de tog sig dit och vilka sidor de besökte mm. Själva verktyget är gratis att använda och nås via ett enkelt webbgränssnitt. Läs mer om Google Analytics på:

Analytics hjälp

Vill du få tillgång till statistik via Google Analytics så går du till https://accounts.google.com/NewAccount?hl=sv och skapar ett nytt Google-konto med din officiella umu-adress. När du gjort detta registrerar du ett ärende i Servicedesk där du anger din e-postadress och den subdomän du är webbansvarig för, t ex www.yyy.umu.se.

En användare per subdomän

Det finns endast möjlighet att lägga till en användare per subdomän. Användaren ska vara utsedd webbansvarig för institutionen/enheten.

Ingen support

Varken Kommunikationsenheten eller ITS har möjlighet att erbjuda support avseende Google Analytics. Instruktioner och hjälp finns på
Analytics hjälp